Állati

Több száz ritka teknős bóklászott Prágában

Kétszázhatvannégy görög teknőst találtak Prága Sterboholy nevű külvárosának utcáin bóklászva. A Dél-Európában őshonos görög teknős nem őshonos sem Prágában, sem Csehországban, így az állatok eredete egyelőre nem ismert.

2017.12.01 07:49ma.hu
hirdetés

Minden bizonnyal illegálisan szerezte valaki a ritka állatokat, de valód papírok nélkül nem tudta eladni őket, ezért nemes egyszerűséggel szabadon engedte őket az utcán. A faj védett és a kihalás szélén áll.

A hatóságokat a helyi lakosok értesítették, a szakemberek pedig begyűjtötték a 3-10 éves hüllőket és a prágai, valamint a plzeni állatkert menhelyeire szállították. Az állatok jó állapota azt jelzi, hogy egy teknősfarmról hozhatták őket Csehországba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.