Tragédia

Nem keresik tovább az eltűnt tengeralattjárót

A haditengerészet szerint a tengeralattjárónál nem voltak torpedók viszont robbanás történhetett, szerintük hidrogénrobbanás.

2017.12.01 07:21MTI
hirdetés

Múlt szerdán tűnt el egy egész argentin tengeralattjáró az Atlanti-óceánon, azóta nagy erőkkel, több mint négyezer emberrel kereste őket az argentin haditengerészet, de mostanra feladták.

A San Juan tengeralattjáró a világ legdélebbi városából, Ushuaiából tartott Mar del Platába. A parttól 432 kilométerre még küldött üzenetet, azután eltűnt. A túlélés szűk keresztmetszete az oxigén volt, ebből ugyanis maximum 7-10 napra elegendő állhatott a legénység részére. Már ha nem egyáltalán életben voltak az eltűnés után.

A haditengerészet szerint a tengeralattjárónál nem voltak torpedók viszont robbanás történhetett, szerintük hidrogénrobbanás.  A szóvivőjük szerint már kétszer annyi ideig kutatták a hajó helyét, mint amennyi ideig reális esély lehetett volna a legénység túlélésre.

Azt is elárulták hogy az utolsó jelzésnél a kapitány akkor arról számolt be, hogy víz ömlött be a hajó légszívóján keresztül, miközben éppen zajlott az akkumulátorok töltése. A víz a szellőztetőrendszeren keresztül folyt be a hajóorrba, az ott lévő egyik akkumulátorrekeszbe, ahol a csatlakozókon rövidzárlatot és tüzet okozott, de azt eloltották. Hogy később mi történt, azt még nem tudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.