USA

Több mint ezer év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit

A 48 éves Robert Franks a vád szerint rendszeresen zaklatott két kislányt.

2017.11.30 14:44MTI

Bűnösnek találta és több mint ezer év börtönbüntetésre ítélte a Texas állambeli Hays megyei esküdtszék a 48 éves Robert Frankset, aki a vád szerint rendszeresen szexuálisan zaklatott két kiskorú kislányt - jelentette szerdán a helyi sajtó.

Az esküdtszék életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit kiskorúak ellen folytatott rendszeres szexuális zaklatás miatt. Ezen kívül egyenként 99 év börtönbüntetést róttak ki a kiskorú ellen elkövetett súlyosbított szexuális agresszió mind a kilenc vádpontjában, a gyermekmolesztálás miatt pedig a Franks ellen felhozott hat vádpontban egyenként 20 év börtönbüntetést szabtak ki.

A texasi férfit az összesen 1011 év börtönbüntetés mellett 93 ezer dolláros (csaknem 25 millió forintos) pénzbírság kifizetésére kötelezte az esküdtszék a bírósági dokumentumok szerint, amelyekhez a KXAN helyi televíziós csatornának sikerült hozzáférnie.

Frankset 2016 júniusában vették őrizetbe azt követően, hogy az áldozatok egyike, egy 9 éves kislány elmondta az apjának: a férfi "visszataszító" dolgokat tett vele és egy másik, 10 éves kislánnyal. Erről akkor a San Antonio News-Express című lap számolt be. A másik áldozat eleinte tagadta, hogy a férfi zaklatta volna, de később elmondta a hatóságoknak, hogy a vádlott éveken keresztül bántalmazta.

A bírósági dokumentumok szerint Franks legalább 5 éven keresztül, rendszeresen, hetente három-négy alkalommal zaklatta a kislányokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.