Ukrajna

Gránátokat robbantott a bíróságon a meggyilkolt férfi apja

A férfi a helyszínen meghalt. A sérültek között van a gyilkosság három vádlottja.

2017.11.30 14:19MTI

Kézigránátokat robbantott fel egy gyilkosság áldozatául esett férfi apja az ügyet tárgyaló bírósági tárgyalótermében csütörtökön a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Nyikopol városában.

A rendőrség közlése szerint az előzetes vizsgálat szerint a két kézigránátot felrobbantó férfi a helyszínen életét vesztette. Ezt később megerősítette Hanna Sztarcsevszka, a Dnyiporpetrovszk megyei rendőrkapitányság szóvivője a 112 Ukrajina hírtelevíziónak. Szavai szerint tíz embert kellett a tárgyalóteremből sebesülésekkel kórházba szállítani.

A korábbi rendőrségi jelentés szerint - amely még hét sebesültről számolt be - a sérültek között van a gyilkosság három vádlottja, két hatósági személy, egy bírósági alkalmazott és egy civil. A sérültek állapotáról egyelőre annyit tudni, hogy kettő közülük azonnali műtétre szorult.

A férfi azután robbantotta fel a gránátokat, hogy a bíróság szünetet rendelt el.

A helyszínt a hatóságok lezárták, a bírósági épületet tűzszerészek vizsgálják át.

A megyei rendőrségi szóvivő az ügyről annyit árult el, hogy még 2016-ban Nyikopolban rálőttek egy autóban utazó férfira, s ő életét vesztette. A tárgyalótermi robbantást végrehajtó férfi az áldozat édesapja volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.