Hála

Hihetetlen történet: minden pénzét odaadta a hajléktalan, ezt kapta cserébe

Elképesztő történet az Egyesült Államokból.

2017.11.26 08:50ma.hu

A 27 éves Kate McClure Philadelphia közelében haladt a 95-ös autópályán, mikor kifogyott a kocsijából a benzin. Nem tudta, hogy mit tegyen. Felhívta barátját, majd várta, hogy a férfi megérkezzen.

Egyedül ült a kocsiban, a kihalt autópályán, éjfél körül. A szíve majd kiugrott a helyéből. Szerencsére váratlan segítsége akadt egy hajléktalan személyében.

A 34 éves veterán tengerész, Johnny Bobbitt Jr. bekopogott a fiatal nő kocsijának ablakán. Aggódott a biztonsága miatt. Meghagyta neki, hogy zárkózzon be a kocsiba, ő pedig elindult a legközelebbi benzinkútra. Bobitt az utolsó pár dollárjából vett üzemanyagot a fiatal nőnek. Nála viszont nem volt készpénz, így nem tudta helyben megfizetni az önzetlen kölcsönt.

Teltek-múltak a napok, McClure és párja többször visszatért a helyre, ahol az önzetlen hajléktalan megbújt. Pénzt, ruhát, élelmiszert vittek neki, sokat beszélgettek vele.

"Igen, beszélhetünk a rossz szerencséről. De ne érts félre, a saját döntéseim miatt vagyok itt. Senki mást nem hibáztathatok, csakis magamat” – idézte a férfi szavait Kate párja, a 38 éves Mark D’Amico.

Végül annyira megkedvelték Bobbittot, hogy regisztrálták egy adománygyűjtő oldalra. 2,5 milliót szerettek volna összeszedni neki, hogy új életet kezdhessen. Történetük annyira megindította az embereket, hogy 12 nap alatt több mint 50 millió forintnyi dollár gyűlt össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.