Terror

Lezárták a londoni metró két forgalmas állomását, az embereket evakuálták

Nagy a káosz és a pánik, nem tudni, mi van. Egy biztos, lövéseket hallottak.

2017.11.24 18:46ma.hu

FRISS: Nincs nyoma, hogy lövöldöztek a londoni metróban

Lövöldözésre hivatkozó bejelentésekkel riasztották a rendőröket a londoni metró Oxford Circus állomásához péntek délután. Az állomást kiürítették, a környéket lezárták, sokan a környező üzletekben rekedtek. Egy ideig nem lehetett tudni biztosan, hogy pontosan mi történt, egy biztos, a rendőrség úgy reagált, mintha terrorcselekmény történt volna.

"Fegyveres és fegyvertelen rendőrök vannak a helyszínen, és kezelik a helyzetet" - jelentették. A londoni tűzoltók három autóval, 15 tűzoltóval rohantak a helyszínre. A BBC tudósítója egy kocsmában rekedt, amikor az incidens híre eljutott hozzájuk, a vendégek szabályosan elbarikádozták a bejáratot.

Később a rendőrség azt közölte, hogy nyomozza, pontosan mi történt, de egyelőre nem találtak sem gyanúsítottat, sem áldozatot, és lövésre utaló bizonyítékot sem.

A rendőrség azt nyilatkozta, hogy lövések dördültek a metróban, az esetet egyelőre terrorcselekményként kezelik. Az embereket evakuálták, az Oxford Circus és a Baker street megállóknál lezárták a lejáratokat, a metró nem közlekedik.

A rendőrséget 16:38-kor hívták, miután lövéseket hallottak a metrómegállónál. A rendőrség terrortámadásra gyanakodva azonnal reagált. A tűzszerészek és a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A Scotland Yard arra kérte az embereket, hogy hagyják el az Oxford street környékét, az embereket kiengedik a boltokból, nem tartják bent őket. Egy amatőr videó a lövésekről:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.