Terror

Támadás egy egyiptomi mecsetnél - nagyon sok halott

Akik túlélték a robbanásokat, azokra lőni kezdtek.

2017.11.24 14:14MTI

Több robbantásos merényletet követtek el pénteken Egyiptomban egy mecsetnél. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerint legalább 155 ember meghalt és 100-an megsérültek. Más források szerint a halottak száma közel kétszázra emelkedett.

A merényletet a Sínai-félszigeten hajtották végre. Az elkövetők akkor robbantották fel a mecset köré telepített eszközeiket, amikor a hívek épp távoztak a templomból. Akik túlélték a robbanásokat, azokra lőni kezdtek.

A helyi rendőrség azt mondta, hogy négy terepjáróból nyitottak tüzet ai imádkozókra - jelentette az AP hirügynökség.

Az egyiptomi kormány három napos gyászt hirdetett az al-Rawdah mecset elleni tmerénylet után, a legfirssebb jelentések szerint 184-re emelkedett a halottak száma - tudatta a Sky News.

Az egyik helyi lakos azt nyilatkozta, hogy nem csak azokra löttek akik a mecsetből menekültek, hanem a mentőautókra is.

A kairói nemzetközi repülőtéren haladéktalanul növelték a biztonsági intézkedéseket a támadás után.

Egyelőre egyik terroristaszervezet sem vállalta magára a merényletet. Egyiptom kormánya háromnapos gyászt rendelt el – írja a Sky News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.