Mostanra elfogyott a legénység oxigénje

Mindenki reménykedett, hogy megtalálták az argentin tengeralattjárót

Azonosítatlan tárgyat észlelt az amerikai haditengerészet egyik repülőgépe annak a területnek a közelében, ahonnan az eltűnt argentin tengeralattjáró az utolsó jelzését küldte.

2017.11.23 17:21ma.hu

Az amerikai nagykövetség szóvivője jelentette be, hogy a Boeing P-8A Poseidon repülőgép azonosítatlan tárgyat észlelt annak a területnek a közelében, ahonnan az eltűnt argentin tengeralattjáró az utolsó jelzését küldte. Sokáig mindenki reménykedett, de mostanra kiderült, hogy nem az eltűnt argentin tengeralattjáróról van szó.

A több mint három évtizede szolgálatban lévő, német gyártmányú tengeralattjáró november 15-e óta nem járt a felszínen, így minden bizonnyal a tengerészek feltehetően hét napra elegendő oxigénkészletük legvégét élik fel. Így a hajó, és a 44 fős legénység után folytatott keresés kritikus szakaszba ért. A 66 méter hosszú, 2100 tonnás San Juannak múlt szerdán veszett nyoma. A tűzföldi Ushuaia katonai kikötőjéből indult útnak észak felé, és 1200 km megtétele után tűnt el, a partoktól 430 km-re.

Az argentin haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy mégis robbanásra emlékeztető hangot rögzíthették a múlt szerdán eltűnt tengeralattjáró, a San Juan utolsó észlelt helyzetének közelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.