Ausztrália

Végül letakarták a megbotránkoztató szobrot

Közfelháborodást keltett egy ausztrál iskolában egy szobor, mely finoman szólva félreérthető helyzetben ábrázol egy katolikus szentet meg egy kisfiút.

2017.11.22 14:37ma.hu

Az Adelaide katolikus iskolájában felállított szobor azt volt hivatott ábrázolni, ahogy Porres Szent Márton átnyújt egy vekni kenyeret a mellette térdeplő gyermeknek.

Egy vietnami művészt kértek meg a szobor elkészítésére, és csak utóbb szembesültek vele, hogy a mű félreérthető lett.

Simon Cobiac, a Blakfriers iskola igazgatója nyilvánosan bocsánatot kért az eset miatt. Új szobrászt kértek fel a hiba helyrehozatalára, addid is letakarták az alkotást.

Cobiac elmondta, Porres Szent Márton fáradhatatlan munkáját szerették volna megismertetni a gyerekekel, ahogy a rászorulókon, elesetteken segített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.