Állatkínzás

Megúszta a börtönt a kutyakozmetikus, aki hajszárítóval vert halálra egy ebet

Megúszta a börtönt a melbourne-i kutyakozmetikus, aki tavaly munka közben falhoz vágott, majd hajszárítóval halálra vert egy kutyát.

2017.11.20 11:31ma.hu

Az 51 éves Paul Rogers pár hónapja dolgozott a Petbarn kisállatbolt-hálózatban, mikor megölte a kilenc éves, Leela nevű kutyust. Biztonsági kamera örökítette meg a brutális verést. A férfi először falhoz vágta, majd a hajszárítóval ütlegelte a kutyát, aki belehalt sérüléseibe.

Rogers ügyvédje a fellebviteli bíróság előtt azzal védekezett, hogy védence nemrég veszítette el saját kutyáját. Emiatt depresszióba zuhant, szorongott, ez az erőszakos cselekedet egyáltalán nem jellemző rá. Őszíntén sajnálja.

A fellebviteli bíróság végül megszüntette az elsőfokon rá kiszabott háromhónapos börtönbüntetést.

A bíró úgy ítélte meg, hogy a 8 órás dühkezelési kurzuson átesett Rogersnek jó esélye van a rehabilitációra, és bár tette súlyos volt, a büntetés célját bezárás nélkül is el lehet érni.

A férfi így végül megúszta 200 órányi közösségi munkával, valamint egy 4000 ausztrál dolláros pénzbüntetéssel. Emellett négy évre eltiltották az állattartástól.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.