Oroszország

Rekordösszeget nyert a lottón egy orosz nyugdíjas

Több mint 2 milliárd forintnak megfelelő rubelt nyert egy idős asszony, aki kis híján elszalasztotta a nyereményt.

2017.11.19 11:42MTI

A Voronyezs mellett élő 63 éves Natalja Vlasszova majdnem lemaradt az oroszországi lottózás történetének eddigi legnagyobb nyereményéről: a szelvényt ugyanis unokájára bízta, aki nem jól ellenőrizte a rajta szereplő számokat.

A nő csak akkor szembesült a szerencséjével, amikor bő egy héttel később a hírekben hallotta, hogy abban a régióban keresik a rekordnyeremény gazdáját, amelyikben ő is lakik. Akkor saját kezűleg ellenőrizte a szelvényt és alig hitte el, amit látott – a nyertes számokat.

Nyugat-európai vagy amerikai mércével nézve egyébként az orosz rekordnyeremény – mintegy 500 millió rubel – nem számít óriásinak, a 60 ezer forintnak megfelelő átlagnyugdíj összegéhez képest azonban rengeteg pénz. Natalja Vlasszova elmondta, hogy a nyeremény egy részét jótékony célokra fordítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.