Légi baleset

Csak egy kislány élte túl a tragédiát

Kényszerleszállás közben a földhöz csapódott egy L-410-es kis utasszállító repülőgép szerda délelőtt Oroszország távol-keleti Habarovszki régiójában, a balesetben hat ember életét vesztette, egy hároméves kislány azonban életben maradt.

2017.11.15 12:53MTI

A súlyosan megsérült kislányt repülővel egy habarovszki kórházba szállították. Az áldozatok közül ketten a személyzet tagjai, négyen pedig utasok voltak.

A repülőgép a távol-keleti Habarovszkból Nyelkan településre tartott, ahol még a leszállópálya előtt kényszerleszállást kísérelt meg. A tragédia ügyében vizsgálat indult.

Az L-410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák (ma Aircraft Industries cseh) repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1971 óta gyártott típust több ország is alkalmazza a regionális légiközlekedésben.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.