Illegális bevándorlás

Migránsokat szállító kamionokat tartóztattak fel a szlovák rendőrök

Az egyik kamion rakterében 44, a másikéban 34 embert találtak a szállítmány mögött megbújva.

2017.11.14 14:11MTI

Két, összesen 78 illegális bevándorlót szállító kamiont tartóztattak fel keddre virradó éjjel a szlovák rendőrök és az idegenrendészet munkatársai Zsolna közelében - közölte a szlovák országos rendőr főkapitányság sajtóosztálya az MTI-vel kedden.

Mindkét kamiont török állampolgár vezette. A rendőrök az egyik kamion rakterében 44, a másikéban 34 embert találtak a szállítmány mögött megbújva. A rendőrség megállapítása szerint a migránsok - férfiak, nők és gyerekek vegyesen - iraki, iráni, illetve szíriai állampolgárok.

Az első információk szerint a migránsok Romániában szálltak be a két török embercsempész kamionjába, és Magyarországon keresztül jutottak Szlovákiába, ahonnét Németországba akarták folytatni útjukat. Fejenként mintegy 500 eurót fizettek az embercsempészeknek a szállításért.

"Bár az utóbbi hónapokban több olyan embercsempészési esetünk is volt, amelyek során nagyobb számú illegális migránst sikerült feltartóztatni, a létszámot tekintve a mostani a legjelentősebb az utóbbi időszakban" - mondta el Denisa Baloghová, a szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. Hozzátette: a kamionokban csempészett embereket és a két gépjármű sofőrjét is előállították az idegenrendészeten, ahol utóbbiak esetében már megindították az embercsempészés bűncselekménye miatti eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.