Baleset

Drónnal ütközött egy Boeing

Az argentin hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

2017.11.13 12:48ma.hu

Az Aerolineas Argentinas légitársaság Boeing 737-800 típusú gépe Trelew-ből indult Buenos Aires Jorge Newbery Aeroparque repülőterére. Mikor már éppen nagyjából 1 kilométerre volt a leszállópályától, és már 100 méter alá süllyedt, a pilóták hirtelen egy drónt láttak elsuhanni, amelynek végül neki is ütköztek. Landolást követően a kapitány értesítette a tornyot az ütközésről. Ha ugyanis az ütközés a hajtóműveknél történik, akkor akár tragédia is történhetett volna. Szerencsére, a repülő rendben leszállt. Nem sérült meg senki, a gépen kisebb kár keletkezett. Az argentin hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben. A repülőtér leszállópályájától 1000 méterre egyébként egy témapark működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.