Dráma

Kiszabadult a magyar túsz - a történetnek még nincs vége

A túszejtők nem bántották, "de nem volt egy úttörőtábor".

2017.11.12 18:35ma.hu

A körülményekhez képest jó egészségnek örvend és már a családjával van az a magyar férfi, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok, és most szabadult ki - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni műsorában.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a műsorban azt mondta, a férfit nehéz körülmények között tartották fogva, a túszejtőket még keresik.

A főigazgató beszámolt arról is, hogy a férfi azt mondta, a túszejtők nem bántották, "de nem volt egy úttörőtábor". Hajdu János hozzátette: a magyar férfi jól felkészült, mentálisan is "rendben lévő" ember.

A műsorban felidézték, hogy a férfi azon a német konténerszállító hajón dolgozott, amely Egyenlítői-Guinea fővárosából, Malabóból indult, végcélja pedig a Libériai Monrovia lett volna. A hajó a tervek szerint a nigériai Onnéban kikötött volna, de még a tengeren motorcsónakos fegyveresek megtámadták.

Rövid tűzpárbaj után a 18 fős legénységből a magyar férfin kívül egy ukrán és négy Fülöp-szigeteki férfit ejtettek túszul.

Hajdu János közölte: az ügy nem zárult le a magyar férfi kiszabadításával és hazahozatalával, a német szolgálatokkal együtt tovább nyomoznak és keresik a túszejtőket.

A Nemzetközi Tengerészeti Hivatal adatai szerint az idén szeptemberig elrabolt 49 tengerészből 39-et ebben a térségben ejtettek túszul fegyveresek.

Szombaton közleményben közölte a TEK, hogy kiszabadult és szombaton TEK munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az október 21-én elrabolt magyar férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.