Kínzás

Élvezte a hatalmát, hogy újraélesztheti vagy hagyhatja meghalni a túladagolt betegeket

Újabb bizonyítékok alapján több mint 100 ember haláláért lehet felelős a delmenhorsti kórházban ápolóként dolgozó Niels Hoegel.

2017.11.10 17:13ma.hu

A férfit már két évvel ezelőtt, 2015-ben életfogytiglanra ítélték, de akkor mindössze két gyilkosságot tudtak a nyakába varrni, ám a legújabb bizonyítékok alapján nagy a valószínűsége, hogy több mint 100 ember haláláért lehet felelős. Az ügyészség több mint 500 beteg aktáját vizsgálta át, a nyomozók 134 holttestet exhumáltak, és még hatszor újra kihallgatták Hoegelt.

Végül bevallotta a gyilkosságokat, és azt, hogy alapból túladagolta a betegek gyógyszereit, mert élvezte azt az hatalmat, hogy bármikor elveheti az életüket, vagy újraéleszteni őket. Augusztusban az ügyészség megállapította, hogy még 84 beteget ölt meg, de azóta további 16 gyanús esetet találtak. Az új bizonyítékok alapján 2018 elején valószínűleg újra vádat emelnek ellene.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.