Közlekedés

Eltűnnek a turisták a Karib-térségből

Sőt, az Egyesült Államok déli államaiban is egyre rosszabb a helyzet.

2017.11.10 14:45ma.hu

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a Karib-térséget, illetve az Egyesült Államok déli államait sújtó hurrikánok miatt jelentősen visszaesett a globális légiutas-forgalom az idén szeptemberben az előző havi adatokhoz képest.

A montreali székhelyű, kétszáz légitársaságot tömörítő szervezet adatai szerint szeptemberben az előző évihez viszonyítva ugyan 5,7 százalékkal emelkedett a globális utasforgalom, de az éven belül ez a legalacsonyabb bővülési ráta, augusztusban még 7,2 százalékos utasszám növekedést mértek. A járatok kihasználtsága 0,3 százalékponttal 81,6 százalékra javult.

Az áruforgalomban az IATA kimutatása szerint szeptemberben 9,2 százalékkal nőtt a forgalom 2016 szeptemberéhez képest, ami ugyan öthavi mélypontot jelent a fejlődési ütemben, de még így is jelentősen az ötéves 4,4 százalékos átlag fölött van.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.