Illegális bevándorlás

Százezrekkel nőhet az Európába érkező migránsok száma a családegyesítés jogcímén

Megszüntetné a migránsok családegyesítésének korlátozásait az Európa Tanács emberi jogi biztosa.

2017.11.10 08:30ma.hu

Migráns asszonyok és gyerekek tüntettek Athénban november 1-én. Azt követelték, hogy engedjék meg nekik a családegyesítést, sok rokonuk ugyanis már Németországban van. A Frontex szerint 2016-ban naponta átlagosan ezer migráns érkezett Európába. Az aktívkorú migránsok 65-75 százaléka férfi. Nils Muiznikes szerint fokozza a migránsok traumáját, hogy távol vannak családjaiktól

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint ezért minden tagállamban el kellene törölni a családegyesítést korlátozó szabályokat. A szakértő szerint így gyakorlatilag bemondásra érkezhetnének újabb migránsok Európába.

Nem Muiznikes az egyetlen, aki segítené a migránsok családegyesítését. Néhány hete az Európai Parlament egyik bizottsága szavazott meg egy olyan tervezetet, amely amellett, hogy felső korlát nélkül engedné a migránsokat az Európai Unióba, a családegyesítést is segítené.

Ausztria például csak 3 év után engedélyezi a családegyesítést, amennyiben a már ott élő migránsnak van munkája és fizetése. A korábbi egy helyett szintén 3 évet kell várni Dániában a családegyesítéssel, Svédországban pedig szintén több évet várni kell az állandó letelepedési engedélyre. 2016-ban sok tagállam elkezdte szigorítani a menekültügyi eljárás szabályait, és így a családegyesítés szabályait is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.