Hegymászás

Öt napot töltött egy 30 méter mély sziklahasadékban

Végül kimentették a hegymászót.

2017.11.09 13:26ma.hu
hirdetés

Öt napot töltött egy 30 méter mély sziklahasadékban az ausztriai Dachstein-hegységben egy német hegymászó, akit csütörtökön hajnalban sikerült kimenteni a mélyből.

A 45 éves hegymászó eltűnését már hétfőn jelentette az apja az osztrák hatóságoknak, de csak az után találták meg, hogy sokadik próbálkozásra neki magának is sikerült csütörtökön kora hajnalban egy rövid segélyhívás a rendkívül gyenge térerő ellenére.

A telefonos adatok alapján végül sikerült meghatározni a szakadékba zuhant hegymászó helyét. A csütörtökre virradóra kimentett és helikopterrel kórházba szállított férfi az első jelek szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett a vállán és a bokáján.

Az eset kapcsán Ausztriában emlékeztetnek az úgynevezett "dachsteini csodára", arra, hogy 1985-ben 19 nap után élve találtak meg a Dachstein-hegységben egy szakadékba zuhant és többszörös csonttörést elszenvedő, már halottnak hitt amerikai katonát.

A Németországban állomásozó férfit a katonai kiképzés segítette a túlélésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.