Túlkapás

Halálra ítélhetik a nőt, aki fájdalomcsillapítót vitt férjének Egyiptomba

Letartóztattak egy 33 éves brit nőt Egyiptomban azért, mert az országban illegálisnak számító gyógyszert találtak a bőröndjében.

2017.11.06 19:31ma.hu

Valóságos horrorfilmmé vált a 33 éves Laura Plummer egyiptomi nyaralása, miután 29 levél tramadolt - mindegyikben 10 tablettával - és néhány naproxent akart vinni a férjének, akinek egy balesetben megsérült a háta. A brit nő egy túlzsúfolt börtönben szenved, az Egyesült Királyságban receptre kapható Tramadol ugyanis illegális szernek számít az országban.

Laurát nyomban őrizetbe vették a hurghadai repülőtéren az ellenőrzés után. Aláírattak vele egy 38 oldalas, kizárólag arab nyelvű okiratot is, majd betették egy 5x5 méteres cellába, ahol egy hónapja 25 másik nővel együtt van összezárva. Anyja a lapnak elmondta, hogy lányát akár 25 év börtönre vagy halálra is ítélhetik.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.