Dugipénz

Még a brit királynőnek is van offshore számlája

Hatalmas botrány robbant a hétvégén.

2017.11.06 17:51ma.hu

Újabb offshore-botrány robbant ki, miután több mint 13 millió dokumentum szivárgott ki adóparadicsomok jogi- és pénzintézeteiből. Az elkövetkező napokban minden bizonnyal rengeteg politikus, híres ember és vállalat titkos pénzügyei derülnek ki. Az első nevek között megtalálható többek között II. Erzsébet brit királynő és Bono is.

Ezt a csomagot Paradicsom-iratoknak (Paradise Papers) nevezik. Rövid időn belül ez már a második eset, ugyanis tavaly áprilisban robbant az első nagyobb offshore-botrány. Akkor többek közt a The Guardian brit lap, a BBC brit közszolgálati médiacsoport, a Le Monde francia újság és az argentin La Nación dolgozott fel 11,5 millió Panama-iratot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.