Terror

Ő a texasi mészáros - agyonlőtte magát

Önkezével leadott lövés végzett azzal az amerikai ámokfutóval, aki 26 embert megölt egy texasi baptista templomban.

2017.11.06 15:51ma.hu

Joe Tackitt Wilson megyei seriff a CBS amerikai televízió hétfői hírműsorában megerősítette, hogy tűzpárbaj volt a lövöldöző és két felfegyverzett állampolgár között a vérengzést követő autós üldözés során.

A dél-texasi Sutherland Springs templomában vasárnap délben lövöldözött az ámokfutó, halálos áldozatainak száma 26, a sebesülteké pedig meghaladja a harmincat. A támadó tettének indoka egyelőre nem ismert.

San Antonio külvárosában lakott Devin Kelley, régebben katona volt. 2010 és 2013 között az amerikai légierő egyik új-mexikói támaszpontján a logisztikai részlegnél teljesített szolgálatot, amíg el nem bocsátották. Ennek okát egyelőre nem fedték fel a hatóságok. Ezt követően úgynevezett poszttraumatikus stresszben szenvedett. Később hittant is oktatott. Közösségi oldalát időközben törölték, de ott egy gépfegyver volt a profilképe.

A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai vasárnap átkutatták az ámokfutó lakását, és amerikai sajtójelentések szerint vizsgálják a közösségi oldalakat is. Az AP amerikai hírügynökségnek rendőrségi források kizárták a terrortámadás lehetőségét.

A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) képviselői a korábban megjelent információkat pontosítva azt közölték, hogy a támadó már a templom előtt lövöldözni kezdett, majd odabenn folytatta az ámokfutást. A vérengzés után elmenekült, de a tempolm szomszédjában lakó férfi és a percek alatt kiérkező rendőrök üldözőbe vették, és mintegy nyolc-tíz kilométernyire Sutherland Springstől érték utol. A rendőrség közlése szerint, amikor odaértek az autójához, a férfi már halott volt. Egyelőre az sem világos, hogy öngyilkos lett, vagy az őt üldöző szomszéd lőtte le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.