Erőszak

Véres tömegmészárlás Texasban

27 embert lelőtt és 24-at megsebesített egy ámokfutó, aki egy texasi baptista templomban kezdett lövöldözni.

2017.11.05 22:48ma.hu

A támadás a Wilson megyében található Sutherland Springs első baptista templomában történt, helyi idő szerint délelőtt 11 óra 30 perckor. A szemtanúk legalább húsz lövésről számoltak be.

A helyi seriff, Sheriff Joe azt közölte, hogy lelőtték a támadót, akinek kilétéről nem közöltek információt. Indítéka sem ismer egyelőre, nyilatkozta az FBI helyi illetékese.

Sutherland Springs egy nagyjából 362 lakosú település, amely 35 mérföldre fekszik keletre Texas állam második legnagyobb városától, San Antoniótól.

„Az Isten legyen a texasi Sutherland Springs lakóival…” – az Egyesült Államok elnöke ázsiai körútjáról üzent a Twitteren.

A vasárnapi incidens az elmúlt fél évszázad hetedik leghalálosabb tömeggyilkossága az Egyesült Államokban. Október elején Las Vegasban nyitott tüzet egy férfi egy szállodai szobából egy countrykoncert nézőire, majd öngyilkos lett. Az elkövető, Stephen Paddock 59 embert ölt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.