Már unják tavasszal a cseresznyevirágzást

Megállítják, akadályozzák a forgalmat, kiszállnak autóikból emiatt a növény miatt

Ázsiai turisták özönlötték el Sydney-t.

2017.11.05 15:37ma.hu
hirdetés

Őrület, de minden ázsiai turista szelfit, fotót akar a zsakaranda virágzásról. Szinte elözönlötték az Instagrammot az ilyen képek. Okbóber és november folyamán az északi külvárosok lilává válnak, köszönhetően ennek a gyönyörű növények.

A zsakaranda az ajakosvirágúak (Lamiales) rendjében a szivarfafélék (Bignoniaceae) családjába tartozó Tecomeae nemzetségcsoport egyik nemzetsége. Spanyol nyelvterületen, mint például Argentínában nevét hakarandának ejtik. Egyes fajokat (kiváltképp a mimózalevelű zsakarandát (Jacaranda mimosifolia) látványos, hosszan nyíló virágai miatt díszfának is ültetik.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.