Piros gomb megnyomva

Óriási pusztítást előztek meg azzal, hogy lelőtték a ballisztikus rakétát

Szaúd-Arábia Jemenből indított ballisztikus rakétát fogott el Rijád felett.

2017.11.05 12:18ma.hu
hirdetés

Jemenből kilőtt ballasztikus rakétát csíptek el Szaúd-Arábia fővárosa és legnagyobb városa, Rijád felett. A helyszíni beszámolók szerint a főváros nemzetközi repülőterén hatalmas robbanást lehetett hallani.

A szaúdi légierő lőtte le a rakétát a földet érés előtt még szombaton, így a nagy zajon kívül nem történt különösebb probléma. Az Al Jazeera jelentése szerint a jemeni síita szeparatista felkelők vállalták magukra a rakéta kilövését, a célpont a repülőtér volt - közölte a lázadók által működtetett el-Maszira televízió.

A jemeni fejlesztésű Burkan 2-H típusú rakéták 800 kilométeres hatósugárban képesek találatot okozni. A szaúdi állami média szerint egy kisebb méretű ballisztikus rakétát semmisítettek meg. Ha azonban eltalálja a célpontot, óriási pusztítást okozott volna a bomba, a reptér évente 22 millió utast fogad, ez a budapesti Ferihegy átutazóinak nagyjából duplája.

A rakétakilövés válasz volt a Szaúd-Arábia által vezetett nemzetközi koalíció bombázásaira és blokádjára. 2015 márciusában Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök kormánya támogatást kapott a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetségtől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a konfliktusban eddig több mint 8650-en haltak meg, és 58 600-an sebesültek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.