Terrorizmus

Ő itt a Terror hercege, Oszama bin Laden örököse

Hamza a hírhedt terrorista kedvenc fia, aki az al-Kaida tagokat is meghívta a lagzijára, és már hivatalosan is terrorista.

2017.11.03 19:50ma.hu

Oszama bin Ladennel kapcsolatos dokumentumok újabb garmadáját, köztük egy naplót és videofelvételeket hozott nyilvánosságra az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA.

A szerdán hozzáférhetővé vált archívum az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat néhai vezetőjével kapcsolatos mintegy 470 ezer anyagot tartalmaz.

A dokumentumok egy olyan számítógépről származnak, amelyre az amerikai tengerészgyalogság különleges egysége tett szert az Oszama bin Laden likvidálásával végződő akcióban, 2011 májusában a pakisztáni Abbotábádban.

A felvételek között található több olyan videó, amelyeken kedvenc fia és egyben "utódja", az al-Kaida trónörököse, Hamza látható. Többek között az egyik esküvői videóban is, ami a feltételezések szerint 10 éve készülhetett Iránban. Az nem világos, hogy ki a menyasszony.

Az esküvői felvételeken Hamza hagyományos fehér fejdíszt visel, vendégei énekelnek és nevetnek az eseményen. Az ünnepségen többek között az al-Kaida egyik vezetője is ott. A terrorherceg 2015-ben csatlakozott a terrorista csoporthoz, és már szerepel is az USA fekete listáján.

Az elmúlt két és fél évben ez a negyedik alkalom, hogy a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmények kitervelésével vádolt Oszama bin Ladennel kapcsolatos dokumentumokat hoz nyilvánosságra a CIA. Vannak dokumentumok, amelyeket azonban nemzetbiztonsági érdekekre vagy tartalmuk - például pornográf - jellegére hivatkozva visszatartanak.

A dokumentumok, köztük Oszama bin Laden személyes naplója, 18 ezer dokumentum, hozzávetőleg 79 ezer hang- és képfájl és több mint tízezer videofájl a CIA honlapján, eredeti arab nyelven érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.