Furcsaságok

Itt a bizonyíték, hogy a hüllő emberek köztünk élnek?

Szenzációs múmiát találtak Peruban a Nazca-vonalak közelében. Hüllő, emberszerű és humanoid faj.

2017.11.01 08:29ma.hu

Pár hónapja több felvétel is terjed a világhálón azokról a hosszúkás fejű, a végtagjaikon három ujjal rendelkező „reptiliánok” múmiákról, akikre Peruban, a híres Nazca-vonalak közelében bukkantak. A leletek hitelességét a tudósok, régészek nagy többsége kétségbe vonja. Bár első pillantásra valóban egy átlagos sci-fi film kellékének tűnhetnek a gipszöntvényszerű maradványok, vannak olyanok, akik szemináriumokon igazolják felfedezésük hitelességét.

Az egyik YouTube videóban Jaime Maussan űrlény-kutató sajtókonferencián bizonyítja a leletek hitelességét számos ufológus előtt. Előadása szerint ezek a „múmiák” egy új, humanoid reptiliánfaj képviselői, amilyet sosem írtak le korábban. Állításait különböző felvételekkel is alátámasztja. Meghatározása szerint a testek jóval inkább a hüllők sajátosságaival rendelkeznek, például a bőrük kifejezetten porózus hüllőbőr, de alakjuk emberi. A leleteken teljes genetikai elemzést végeznek, hogy feltárják a biológiai eredetüket.

Márpedig sokan vallják, hogy a világot irányító emberbőrbe bújt hüllők közöttünk élnek. Számos videó kerül fel a világhálóra, amelyek vezető politikusok véletlen átváltozásait mutatják, de ezeket rendre szerzői jogokra hivatkozva eltávolítják.

A múmiakutatókat teljesen hiteltelennek tartják a kutatást, beleértve magukat a "múmiákat" is. Az álhírek leleplezésére szakosodott Snopes oldal szerint Jaime Maussan már 2015-ben is előjött egy ilyen múmiával, amiről azt állította, hogy földönkívüli. Később azonban kiderült, hogy valójában egy embergyerek maradványairól volt szó.

Egyelőre az sem világos, hogy ez az eset egyszerű álhír, vagy valójában találtak valamit, ami tulajdonképpen földi, korántsem idegen eredetű maradványok. Egy biztos, a régészek rendre találnak megnyújtott koponyákat Amerikában és másutt a világon. Ezekben az esetekben azonban a koponyát kötésekkel és falapokkal torzították el a növekedés során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.