24 évet kapott

32 nőt fertőzött meg HIV-vírussal egy férfi Olaszországban

Huszonnégy év börtönre ítéltek Olaszországban egy férfit, mert felelőtlenül megfertőzött HIV-vírussal 32 nőt, közvetve három férfit és egy nyolc hónapos csecsemőt.

2017.10.28 08:50MTI

A 33 éves férfi – aki könyvelőként dolgozott – legalább 53 nővel került nemi kapcsolatba, miután megtudta, hogy ő maga hordozza a HIV-vírust.

Partnereivel ezt nem tudatta, és még csak gumióvszerrel sem akadályozta meg a kór továbbadását, ráadásul félrevezette áldozatait. Amikor részükről felmerült a védekezés igénye, a férfi azt mondta nekik, hogy allergiás a gumira, vagy azt, hogy épp a minap volt HIV-teszten és makkegészséges.

Az 53 nő közül 32-őt fertőzött meg, közülük három nő pedig további három férfit. Egy negyedik asszonynak a nyolc hónapos gyermeke is HIV-fertőzött lett. A kór az 1980-as években kezdett világméretű ragállyá válni, azóta már mintegy 35 millióan haltak bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.