Észak-Korea

Eléggé meg kell alázkodni Kim Dzsongun kegyelméért

Észak-Korea emberiességi megfontolásból hazaenged pénteken egy dél-koreai halászhajót, amely múlt héten szombaton tévedt felségvizeire.

2017.10.27 13:24MTI

A kommunista diktatúra hírügynökségének jelentése szerint "Észak-Korea azután döntött így, hogy a legénység összes tagja elismerte vétkét, többször is bocsánatot kért és kegyelemért folyamodott."

A jelentés mindazonáltal kitér arra is, hogy az észak-koreai vizsgálódás szerint bebizonyosodott: a dél-koreai halászbárka valóban halászni tévedt észak-koreai vizekre.

Dél-koreai halászhajók ritkán keverednek át északi vizekre, észak-koreaiak viszont jóval többször hajóznak át délre, mivel öregek a járművek és meg-meghibásodnak, vagy elfogy az üzemanyaguk.

Olyankor legénységüket kihallgatja a dél-koreai hírszerzés, felteszi nekik a kérdést, hogy vissza akarnak-e menni, és ha igen, elengedi őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.