Oroszország

Korrupciós botrány miatt lemondott egy orosz belügyminiszter-helyettes

Felmentését kérte pénteken Alekszandr Mahonov, az orosz belügyminiszter logisztikai ügyekért felelős helyettese.

2017.10.27 12:51MTI

Mahonov, aki korábban, 2015 elejéig a tárca informatikai igazgatója volt, amiatt távozik, hogy a hivatalával való visszaélés gyanúja miatt október közepén őrizetbe vették Andrej Nyecsajevet, a minisztérium különleges felszerelésért, kommunikációért és informatikai háttértámogatásért felelős, Szpectyehnyika i szpecszvjaz elnevezésű leányvállalatának vezetőjét.

Nyecsajevet, aki állami megrendelések lefölözése miatt 10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, Mahonov javasolta beosztásába.

Irina Volk, a tárca szóvivője közölte: a minisztérium tartja magát ahhoz az alapelvhez, hogy a vezetők személyesen felelnek beosztottjaik cselekedeteiért.

Az orosz belügyi tárcánál folytatódik az állami megrendelések teljesítésének felülvizsgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.