Terrorizmus

Elítéltek Németországban egy volt északír terroristát

Elítélték szerdán Németországban az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevű északír terrorszervezet egy volt tagját egy több mint húsz éve végrehajtott merénylet miatt.

2017.10.25 15:00MTI

Az osnabrücki tartományi bíróság négy év szabadságvesztés büntetésre ítélte a német sajtóban James C. néven azonosított 48 éves férfit, amiért 1996-ban részt vett a helyi - időközben felszámolt - brit laktanya ellen végrehajtott pokolgépes merényletben, amelyben ugyan nem sérült meg senki, de jelentős anyagi kár keletkezett.

A bíróság gyilkossági kísérlet miatt ítélte el az északír férfit. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy részletes beismerő vallomást tett, és az ír-északír megbékélésről szóló 1998-as, úgynevezett nagypénteki egyezmény támogatói közé tartozik.

James C. az ítélet kihirdetése után szabadon távozhatott a bíróságról. Büntetéséből elengedtek egy évet a kiadatási eljárás során német részről elkövetett szabálytalanságok miatt, egy évet pedig a tavalyi kiadatása óta Németországban előzetes letartóztatásban töltött idő miatt. A hátralévő két év büntetés végrehajtását felfüggesztették - jelentette hírportálján a Neue Osnabrücker Zeitung című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.