Állati

Kirúgták a kutyát a CIA-tól, mert nem izgatták a robbanóanyagok - videó

Még az állatoknak is vannak jó és rossz napjaik, de ezt a labradort egyszerűen nem érdekelte a CIA-s meló.

2017.10.22 09:53ma.hu

Lulu, a labradorlány kikerült a CIA bombakereső-kutyakiképzési programjából, miután nagyon nem érdekelte a feladat. Kiképzői keresik az okokat, miért történt ez, bár néha előfordul, hogy ideiglenesen elvesztik érdeklődésüket az állatok.

A CIA szerint millió oka lehet annak, ha egy kutyának éppenséggel rossz napja van, ilyenkor a kiképzők igazi pszichológusként megpróbálják kitalálni, hogy mi segít a kutyáknak kijönni a gödörből. Olykor csak unatkoznak, vagy esetleg több játékot igényelnek, ilyenkor elég egy kis szünet és utána folytatódhat a munka. Elfordult az is, hogy allergiás állapot miatt kellett megszakítani egy-egy kiképzést. Lulu újoncnak azonban végleg kiadták az útját.

A K-9-es kutyák nem mindennapi kiképzésben és munkában vesznek részt, intenzív tréningprogram keretében képzik őket. Egy 10 hetes edzésprogram során meg kell tanulniuk 19 ezer robbanóanyag szagát felismerni. A kiképzés végén a kutyáknak 10 beltéri és kültéri vizsgán kell megfelelniük, és ha kvalifikálják őket, heti 60 órát dolgoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.