Terrorizmus

Visszavették Rakkát az Iszlám Államtól

Kiszorították a terroristákat, felszabadult a város.

2017.10.20 13:37MTI

Bejelentette a város felszabadítását pénteken a kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet - közölte az al-Arabíja pánarab televízió.

Az SDF a rakkai stadionban tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a város visszavételét az Iszlám Államtól. A dzsihadista szervezet korábban fegyverraktárként és börtönként használta a stadiont, és ez volt az utolsó rakkai létesítmények egyike, ahonnan kiszorították a terrorszervezet fegyvereseit.

A hírtelevízió beszámolója szerint Talal Szilo, az SDF szóvivője bejelentette, hogy “a hatalmat Rakkában a polgári közigazgatásnak adják át”.

”A rendet a városban a rendőrségi erők fogják fenntartani, és az SDF egységei fogják megvédeni a várost” – mondta Szilo, aki szerint Rakka és az azonos nevű tartomány egy decentralizált, szövetségi Szíriának lesz a része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.