Franciaország

Elítélt gyilkos a címlapon - Magyarázkodhat a zenei magazin

Egy vezető francia zenei magazinnak magyarázkodnia kell botrányos címlapja miatt, amelyen a Marie Trintignant színésznő meggyilkolásáért elítélt zenész, Bertrand Cantat szerepel.

2017.10.18 12:23MTI

A Les Inrockuptibles zenei magazin a hét végén jelent meg címlapján Cantat portréjával, aki 2003-ban ölte meg barátnőjét, Trintignant-t. A zenész 2007-ben szabadult a börtönből és most egy szólóalbummal szeretne visszatérni a zenei életbe - írta a BBC News.

A magazin a címlapot érő kritikák miatt közleményben magyarázkodott: mint írták, a címlapválasztásuk valószínűleg "vitatható" és őszinte sajnálkozásukat fejezték ki mindazoknak, akiket ezzel megbántottak.

Az Elle magazin válaszul szerkesztőségi cikkben idézte fel Marie Trintignant emlékét. A Marie nevében című írásuk "minden férfiak elkövetette erőszak áldozatává vált nőért" szót emelt.

A Les Inrockuptibles mentegetőzve hozzáfűzte, hogy az 1980-as évek óta követik Cantat pályafutásá, és valójában a zenész régi bandája, a Noir Desir történetét idézték fel.

Továbbá azzal próbálták igazolni magukat, hogy a cikk kényes kérdésekkel is foglalkozik, egyebek mellett azzal, hogy Cantat-nak joga van-e nyilvánosság elé állni azután, hogy ököllel verte agyon a fiatal színésznőt.

A magazin elismerte, hogy rengeteg bírálatot kapott. Egy twitterező felszólította a lapot, hogy kérjen bocsánatot a Trintignant családtól.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.