Hat bányász meghalt

Bányaomlás Délkelet-Törökországban, halottak

A katasztrófavédelem (AFAD) helyszínre érkező mentőegységei egy bányászt továbbra is keresnek.

2017.10.17 16:19MTI

Omlás következett be kedden egy magántulajdonban lévő szénbányában a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Sirnak tartományban, hat munkás meghalt, egy megsebesült - jelentette az NTV török hírtelevízió.

A katasztrófavédelem (AFAD) helyszínre érkező mentőegységei egy bányászt továbbra is keresnek.

Az energiaügyi minisztérium közleménye szerint azon a területen, ahol az incidens történt, 2013-ban a biztonsági kockázatra hivatkozva betiltották a bányászatot, így az ott végzett tevékenység engedély nélkül folyt.

2014. május 13-án a nyugat-törökországi Soma város melletti szénbányában 301 munkás vesztette életét egy robbanásban, majd az azt követő tűzben. A szerencsétlenség miatt kormányellenes tüntetések voltak szerte Törökországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.