Konfliktus

Órákon belül kitörhet az iraki-kurd háború

Az iraki kormányerők pénteken megkezdték hadműveleteiket a kurdok ellen Kirkuk tartományban.

2017.10.13 12:01MTI

A hírt a hadsereg egyik tábornoka jelentette be, miközben a kurdok azt hangoztatják, hogy készek megvédeni magukat. Ezt megerősítendő több ezer kurd fegyverest mozgósítottak pénteken az olajban gazdag Kirkuk tartományban, tartva a kormányerők támadásától – közölte Maszúd Barzáni kurd elnök egyik tanácsadója.

Hemin Havrami a Twitter közösségi oldalon azt írta, a kurd fegyveres erők “teljesen készen állnak arra, hogy választ adjanak” a többségében síita milíciákat tömörítő Hasd es-Saabi (Népi Mozgósítási Erők) támadására. Ezt a haderőt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcra hozták létre 2014-ben. Havrami hozzátette, a konfliktust nem a kurdok élezik ki, ők csupán védekeznek, visszaszorítják a kormányerőket, ha támadnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.