Elválasztás

Brutál nagy lesz a fal a mexikói-amerikai határon - videó!

Donald Trump már választási kampányában kilátásba helyezte az amerikai-mexikói határon a fal megépítését, most már megkezdődött a prototípusok elhelyezése is.

2017.10.11 20:24ma.hu

A mexikói határt az illegális bevándorlók előtt hermetikusan lezáró fal Donald Trump tavalyi kampányának egyik legfontosabb ígérete volt. Trump szeretné a több tízmilliárd dolláros költséget Mexikóra verni, ám a déli szomszéd nem hajlandó állni a költségeket.

A hatóságok több hónapig fogják tesztelni a falat, többek között azt vizsgálják majd, hogy mennyire állnak ellen a kéziszerszámoknak. Elvileg négyféle kerítéselemet terveztek, különféle anyagokból, sőt a rendszer be is lesz kamerázva.

Kaliforniában az egyik ügyész pert indított a szövetségi kormány ellen a fal miatt, mivel szerinte Washingtonnak nincs joga a fal építésekor figyelmen kívül hagyni a természetvédelmi előírásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.