Katalán népszavazás

Katalán elnök: Katalónia elnyerte a jogot, hogy független legyen, de!

Carles Puigdemont katalán elnök ugyanakkor nem hirdette ki a függetlenséget.

2017.10.10 20:34ma.hu
hirdetés

Habár Katalónia megérdemli a függetlenséget, és a lakosság is így döntött a népszavazáson, a Spanyolországtól való elszakadást párbeszéddel kell megoldani – mondta beszédében Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont beszédében felsorolta, miért is érdemelte ki Katalónia a függetlenséget. Annak ellenére, hogy bejelentette, Katalóniának függetlennek kell lennie, hiszen így döntött a lakosság, mégis hozzátette, hogy párbeszéddel, tárgyalások útján kell kivívni az elszakadást. Az elnök felemlegette, hogy Spanyolország nem tiszteli a katalánokat, nyelvüket, a demokráciáért vállalt küzdelmüket.

Katalónia elnöke így elnapolta a döntést (felfüggesztve a függetlenségi nyilatkozatot), az elkövetkező hetekben kiderül, milyen, a spanyol kormánnyal folytatandó tárgyalásokra gondolt. Puigdemont hangsúlyozta, hogy „levegővételre” van szükség, a kedélyek lenyugvására, amire a tárgyalások nyújtják a legjobb alkalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.