Sok volt az erőszak

Férfimentes fesztivált rendeznek Svédországban

A szervezők a korábbi fesztiválokon történt számos nemi erőszakra és szexuális zaklatásra reagálva indították a projektet.

2017.10.10 14:21MTI

Mind a közönséget, mind a fellépőket tekintve férfimentes zenei fesztiválra gyűlt össze 533 ezer svéd korona (17,4 millió forint) közösségi finanszírozásból Svédországban. A szervezők a korábbi fesztiválokon történt számos nemi erőszakra és szexuális zaklatásra reagálva indították a projektet.

A Kickstarter weboldalon adta össze a pénzt több mint 3300 adakozó, hogy jövőre megrendezzék a Statement Festivalt, a szexuális zaklatás elleni tiltakozásul.

Emma Knyckare svéd komikus elmondta, azután támadt az ötlete, hogy meghallotta: a következő évi Bravalla Fesztivált törölték az idei zenei programsorozaton jelentett számos szexuális zaklatás miatt.

A szervezők egyelőre nem tudják, hol lesz a kétnapos, férfimentes nyári fesztivál, de már több ezren várják, hogy részt vehessenek rajta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.