Baleset Szíriában

Túlfutott az orosz légierő bombázója, ketten meghaltak

Felszállás közben túlfutott a kifutópályán az orosz légerő egy Szu-24-es vadászbombázója a szíriai Hmejmím támaszponton, a gép kétfős személyzete nem tudott katapultálni, és életét vesztette.

2017.10.10 11:31MTI

Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet műszaki hiba okozhatta. A Latakia tartománybeli Hmejmímben orosz katonai repülőtér működik, az onnan felszálló gépek naponta mintegy 150 légcsapást hajtanak végre Deir-ez-Zór tartományban, Mejádín környékén a damaszkuszi kormányzat ellen harcoló dzsihadista erőkre.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden bejelentette, hogy az Iszlám Állam terrorszervezetnek (IÁ) Szíriában immár nincs több gazdasági forrása a fegyvervásárláshoz és a zsoldosok toborzásához. Mint mondta, az IÁ gazdasági infrastruktúrája ebben az országban megsemmisült.

Konasenkov elmondta: az orosz légierő megakadályozza, hogy a terrorszervezet Szíriában olajat termeljen és értékesítse. Hozzátette, hogy a terroristák Irakból kapnak utánpótlást, és kijelentette, hogy ez "komoly kérdéseket vet fel" azzal kapcsolatban, hogy milyen célok vezérlik az Egyesült Államok vezette koalíció térségbeli terrorellenes műveleteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.