Illegális bevándorlás

Elsüllyedt egy rohingja menekülteket szállító hajó, sokan meghaltak

A hajó mintegy száz emberrel a fedélzetén szállt hullámsírba.

2017.10.09 08:18MTI

Legalább 12-en meghaltak, és többtucatnyian eltűntek a Mianmarból menekülők közül - tudatta hétfőn a bangladesi parti őrség.

Alauddín Naján, a bangladesi parti őrség tisztje elmondta, hogy a túlélők beszámolója szerint a hajón lévők többsége gyerek volt. Az eddig előkerült 12 holttestből is tíz gyermeké volt; mellettük még egy idősebb nő és egy férfi maradványait sikerült megtalálni. A baleset a Bengáli-öbölben történt még vasárnap a mianmari partoktól nem messze.

A buddhista többségű Mianmarból több mint félmillió muszlim rohingja menekült el augusztus vége óta, amikor a rohingja felkelők összehangolt támadására válaszul a mianmari hadsereg “tisztogató akcióba” kezdett Arakán államban, ahol mintegy egymillió rohingja élt gyakorlatilag teljes jogfosztottságban, miután a mianmari vezetés bangladesi illegális bevándorlónak tekinti őket, és állampolgárságot sem hajlandó adni nekik.

Az ENSZ emberi jogi biztosa szerint Arakánban az etnikai tisztogatás iskolapéldája zajlik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.