Baleset

Tizenegy sérült Londonban

A rendőrség szerint közlekedési baleset történt.

2017.10.07 19:42MTI

A mentőszolgálat szombat esti tájékoztatása szerint tizenegy ember sérült meg a londoni Természettudományi Múzeum előtti járdán történt gázolásban. A Scotland Yard a mentők beszámolójával egy időben bejelentette, hogy nem terrorcselekmény, hanem közlekedési baleset történt.

A londoni mentőszolgálat közölte, hogy a tizenegy sérült közül kilencen szorultak kórházi ellátásra, jórészt láb- és fejsérülésekkel. A sérültek egyike sincs életveszélyben.

Az incidens szombaton késő délután, London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerületben lévő múzeumi negyedben történt, ahol egy fekete Toyota fordulás közben felhajtott a járdára. A környéket azonnal fegyveres rendőri egységek lepték el, a környező utcákat lezárták.

Lezárták és kiürítették a városrészt kiszolgáló South Kensington metróállomást, valamint a Természettudományi Múzeumot, a Tudománytörténeti Múzeumot és a Victoria & Albert Múzeumot, amelyek egymás közvetlen közelében vannak.

A jármű vezetőjét őrizetbe vették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.