Las Vegas-i lövöldözés

Trump Las Vegas-ban: az amerikai nemzet őszintén gyászol

A rendőrökkel és mentősökkel tartott találkozóján az elnök megköszönte a gyors és szakszerű intézkedéseket.

2017.10.05 10:47MTI

Donald Trump amerikai elnök szerdán Las Vegasban tett látogatást, találkozott a lövöldözés kórházban ápolt sebesültjeivel, majd rövid beszédben hangsúlyozta: "Amerika őszintén gyászol".

Az elnök - mint a jelenlévő újságíróknak elmondta - "bámulatra méltó emberekkel" találkozott a Las Vegas-i egyetemi klinikán, ahol a sebesültek nagy részét ápolják.

Donald Trump kíséretében volt Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus frakciójának vezetője, két nevadai republikánus politikus - Richard Amodei képviselő és Dean Heller szenátor - valamint Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője. Az elnököt elkísérte a first lady is. Las Vegasban Brian Sandoval, Nevada kormányzója csatlakozott a kísérethez.

A rendőrökkel és mentősökkel tartott találkozóján az elnök megköszönte a gyors és szakszerű intézkedéseket. "Megmutatták a világnak, amely figyel bennünket, hogy mit jelent a hozzáértés" - fogalmazott Trump, aki a lövöldözés néhány túlélőjét felépülése után meghívta a Fehér Házba.

A találkozón részt vett Joseph Lombardo seriff, aki arról tájékoztatta az elnököt, hogy a tömegmészárlás elkövetőjének motívumairól beszélni "még kicsit korai", de a nyomozók "teljes erőbedobással dolgoznak".

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai szerdán délután Los Angelesben hallgatták ki a vasárnapra virradóra elkövetett mészárlás tettese, Stephen Paddock volt élettársát, Marilou Danleyt, aki kedden éjjel érkezett vissza a Fülöp-szigetekről.

A tragédia színhelyén virágok, koszorúk és mécsesek emlékeztetnek a történtekre. Az áldozatoknak és hozzátartozóiknak szerda estig 8,5 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.