Erőszak

Nem vádolják erőszakkal a 11 éves kislányt megrontó francia férfit, mert a gyerek nem ellenkezett

Franciaországban a fenyegetés és erőszak nélküli együttlét egyet jelent a felek belegyezésével, ráadásul a törvény nem tesz különbséget a 15 évnél fiatalabbaknál.

2017.10.05 09:15ma.hu

Nemi erőszak helyett "mindössze" fiatalkorú személy bántalmazásáért felel egy 28 éves francia férfi az ügyészség előtt, pedig hamis ígéretekkel lakására csábított és megrontott egy 11 éves kislányt.

Az ügyet óriási felháborodás övezi, ugyanis az ítélet szerint a11 éves kislány és a 28 éves férfi közti nemi együttlét “közös megegyezés” alapján történt. A gyermek ügyvédje viszont azt hangoztatja, hogy egy gyermek nem volt abban a helyzetben, hogy egyetértsen vagy ellenkezzen megrontójával.

Mivel fizikailag nem kényszerítette a gyermeket az együttlétre, a kiskapu révén a bántalmazás mindössze 5 éves börtönbüntetést és 75 ezer eurós pénzbírságot von maga után.

A férfi a parkban környékezte meg a gyereket, felajánlotta neki, hogy megtanítja csókolózni, de a férfi lakásán már egész más történt. Családja szerint a lányt megbénította a félelem, emiatt képtelen volt megvédeni magát, viszont úgy gondolta, hogy ha már ellenkezni nem tud, inkább hagyja magát és tűrte az erőszakot.

Franciaországban a fenyegetés és erőszak nélküli együttlét a felek belegyezésével ér fel, és a törvény nem tér ki a 15 évnél fiatalabbakra. A kislány ügyvédje, Carine Diebolt viszont azzal érvel, hogy ebben az esetben lényegtelen, hogy a kislány ellenkezett vagy sem, ha gyerekről van szó, nem lehet szemet hunyni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.