59 emberrel végzett, rengeteget megsebesített

Átalakított fegyverrel mészárolt a Las Vegas-i tömeggyilkos

Kiderült, hogy egy vitatott, de nem tiltott eszközzel alakította át két fegyverét is Stephen Paddock, aki 59 embert megölt és több mint ötszázat megsebesített vasárnap éjjel Las Vegasban.

2017.10.03 14:59MTI

Az eszköz a fizika törvényeit és a jog kiskapuit kihasználva lehetővé teszi, hogy egy öntöltő fegyverrel sorozatlövést lehessen leadni. Az eszközt a félautomata karabély válltámaszának helyére kell felszerelni, lényege pedig az, hogy a lövést követő visszarúgást kihasználva a lövész ujja újra és újra meghúzza az elsütőbillentyűt, így a fegyver jogilag nem ad le sorozatlövést, és nem minősül szigorúan ellenőrzött katonai fegyvernek, mégis ahhoz hasonló működésre és pusztításra képes.

59 emberrel végzett és több mint ötszázat megsebesített (AFP)

A Las Vegas-i lövöldöző hotelszobájában 23 fegyvert találtak, és kettő is volt nála az átalakítóból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.