Szíria

Több mint 300 terrorista megsemmisítéséről számolt be Moszkva

Az orosz légierő Bassár el-Aszad elnök hadseregének előrenyomulását támogatja a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.

2017.10.03 12:34MTI

Orosz légicsapások az elmúlt két nap alatt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több mint 300 fegyveresével végeztek az Eufrátesz keleti partján - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint további több mint 170 terrorista megsebesült. Az orosz harci gépek egyebek között három harcálláspontot, három tüzérségi egységet, 17 nagy kaliberű fegyverrel felszerelt terepjárót és négy lőszerraktárat semmisítettek meg.

Az orosz minisztérium emellett az IÁ hét harctéri parancsnokának, köztük a kazah Abu Iszlám al-Kazakinak a megöléséről számolt be. Lebombáztak egy külföldi fegyveresek kiképzésére használt tábort is, ahol mintegy 40 észak-kaukázusi militáns és egy mesterlövész egység tartózkodott.

Az orosz légierő Bassár el-Aszad elnök hadseregének előrenyomulását támogatja a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.