Bűnügy

Több embert meglőtt egy fegyveres Las Vegasban

Automata fegyverrel lőtt a merénylő.

2017.10.02 09:04MTI
Egy erkélyről lőhetett a támadó (Fotó: Getty)

Több mint 20 halálos és több mint száz sebesült áldozata van annak a támadásnak, amelyben egy ismeretlen támadó tüzet nyitott egy koncerten a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó közelében. Az elkövetőt a rendőrség lelőtte, meglátásuk szerint egyedül hajtotta végre a támadást. Félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedni fog, mivel a 26 sérült közül 14 személy állapota válságos.

Először arról érkezett jelentés, hogy valaki emberekre lő a kaszinó közelében. Riasztották a rendőrséget, majd kórházba szállították a sebesülteket.

A Hollywood Reporter című lap értesülése szerint az áldozatokra a szálloda egyik erkélyéről lőtt a támadó. Korábbi jelentések azt sem zárták ki, hogy nem csak egy támadó lövöldözött. A hatóságok lezárták a szállodák övezte, Las Vegas Strip nevű sugárútszakaszt és a 15-ös számú államközi főutat.

A McCarran nemzetközi repülőtérre irányuló egyes járatokat más repülőtérre irányítottak át. Szemtanúk szerint Jason Aldean énekes koncertje végén kezdődött a lövöldözés.

A szemtanúk szerint a fegyveres támadó több mint száz lövést leadott egy automata , rengeteg embert megsebesített. Több száz ember szaladt ki a a koncertről, sokan a parkoló autók felé vették az irányt, a sebesültek a járművek között próbáltak megpihenni, hogy megvizsgálják lőtt sebeiket.

“Mindenütt vér volt. Az emberek a parkolóban feküdtek, megpróbálták elállítani a vérzést – mesélte az egyik szemtanú, aki a CBS-nek elmondta, hogy ő a koncert első sorában állt, amikor repülni kezdtek a golyók az emberek felé.

A helyi rendőrség hétfő hajnali közlése szerint a lövöldözőt lelőtték. A tettes a városban lakott, és bár a rendőrség úgy gondolja, tettét egyedül követte el, köröznek egy nőt, aki vele együtt utazott az incidenst megelőzően.

A városi rendőrség a Twitteren jelentette be, hogy egy feltételezett elkövetőt lelőttek, ami arra utal, hogy nem zárják ki: nem egyedül lövöldözött emberekre. Az incidens helyi idő szerint vasárnap este fél tizenegykor kezdődött a Mandalay Bay Hotel és Kaszinónál egy country-koncert vége felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.