Terrorizmus

Brémában őrizetbe vettek hat embert, köztük iszlamistákat

Ki akartak rabolni egy ékszerboltot.

2017.10.01 08:13MTI

Hat embert vettek őrizetbe a németországi Brémában, köztük iszlamistákat azzal a váddal, hogy ki akartak rabolni egy ékszerboltot - írta szombaton a német Welt napilap internetes oldalán.

A cikk szerint a rendőrség nem zárja ki, hogy az őrizetbe vettek azt tervezték, a rablásból szerzett pénzen fegyvereket vásárolnak.

A brémai ügyészség képviselője kijelentette, hogy vizsgálat egyelőre csupán négy gyanúsított ellen folyik. Hamarosan kérelmezik majd két ember letartóztatását.

A hat emberből három Brémában élt, egy Franciaországból érkezett. A nyomozóhatóság adatai szerint gyorstüzelésű fegyvereket akartak beszerezni. A német igazságügyi szervek a francia társhatóságokkal együtt már néhány hete megfigyelés alatt tartották a csoportot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.