Oroszország

Ismét őrizetbe vették Navalnijt

Ismét őrizetbe vették az orosz hatóságok pénteken Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, aki éppen egy Nyizsnyij Novgorodban tervezett ellenzéki megmozdulásra készült elutazni.

2017.09.29 13:04MTI

Az ellene történt rendőrségi fellépésről maga Navalnij számolt be az Instagramon. A belügyminisztérium szerint a politikus azért vették őrizetbe, mert a hatóságokkal nem egyeztetett tüntetésekre szólított fel.

Az aktivista a rendőrségről feltöltött videoüzenetében arra biztatta híveit, hogy a távollétében is tartsák meg a tüntetést. Nyizsnyij Novgorodban egyébként a hatóságok lefoglalták a készülő megmozdulás kellékeit.

A 41 éves Alekszej Navalnij - aki a 2011-2012-es oroszországi hatalomellenes megmozdulások egyik fő szervezője volt, a 2013-as moszkvai polgármester-választáson meglepetésre a második helyen futott be, és az idén pedig két, tízezreket megmozgató országos korrupcióellenes tüntetést kezdeményezett. Ezek miatt két ízben is elzárásra ítélték.

Navalnij a jövő márciusi elnökválasztással kapcsolatban Vlagyimir Putyin kihívójaként pozícionálja magát, annak ellenére is, hogy az orosz Központi Választási Bizottság közölte: hatályos felfüggesztett börtönbüntetése és meghosszabbított büntetés-végrehajtási próbaideje miatt nem indulhat a választáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.