Detonáció

Drón borította lángba az ukrán lőszerraktárat

Robbanássorozat történt kedden késő este Ukrajnában egy katonai raktárban, ami miatt az egész környéket evakuálták.

2017.09.27 14:30MTI

Az ukrán belügyminisztérium közlése nem említ áldozatokat. A szóban forgó fegyver- és lőszerraktár az ország középső részén, Kalinovka városának közelében van, Kijevtől 250 kilométerre délnyugatra. A raktárban 188 ezer tonna lőszer volt. A hatóságok biztonsági megfontolásból az egész várost és még a környező falvakat is kiürítették. A hatóságok több mint 30 000 embert kiköltöztettek a városból és környékéről. A katonák azóta is járőröznek, és buszokra szállítják a kiköltözésre váró lakosokat.

A katonai ügyészség szándékos bűncselekménynek, diverziónak minősítette az esetet - közölte Olena Hitljanszka, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szóvivője. Jurij Birjukov, az ukrán államfő tanácsadója a Facebookon azt írta, hogy a raktár felrobbantását az elkövetők vélhetően egy drón, azaz pilóta nélküli repülőgép segítségével hajtották végre. Egy őrségben lévő katona ugyanis drónra utaló gyanús zajról tett jelentést néhány másodperccel azelőtt, hogy megkezdődtek a robbanások.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.